Egy Exkluzív Hely Pergető Horgászoknak!

Blog

Pontoon21 AWARUNA EVO (!) és DUN (!) - 2020 ÚJDONSÁG !!!

Varga Pál
2020.09.14 18:16
Pontoon21 AWARUNA EVO (!) és DUN (!) - 2020 ÚJDONSÁG !!!

News_Awaruna_DUNNews_Awaruna_EVO

Lehet e javítani azon, ami egyike a világ legjobb plasztik csalijának? Nem. De amíg más cégek hamisítják és copy-zzák az AWARUNÁT, sőt egyesek szegényes „Frankenstein”-eket öntenek formába – addig a Pontoon21 halad előre és új vezető gumihalakat hoz létre.

Az egész világon már ismert, hogy az AWARUNA bármilyen ragadozó halat megfog az édes vizekben, és sok modellje a sós vizekben is nagyon eredményes.

Az AWARUNA eddigi legnagyobb mérete 4,5” (12 cm) – ezért benne van a lehetőség kapitális halak megfogására.

Az új széria legnagyobbjai mindössze fél vagy 1”-al nagyobbak, és a PONTOON 21-nél biztosak abban, hogy ez bőven elég az édesvizek kapitális ragadozói megfogására. Ezek után nincs szükségünk magunkkal cipelni nehéz dobozokat nagy gumihalakkal és nagy dobósúlyú botokkal, beruházni ehhez orsókra és egyéb plusz kiegészítőkre csak azért, hogy el ne szalasszuk a nagy fogást a vízparton. Az új modellek értéke nem a méretében, hanem a minőségében és a benne rejlő lehetőségeiben van. Az AWARUNA „EVO” és az AWARUNA „DUN” egyedi ötletek alapján lettek kifejlesztve melyek ellentmondanak a skandináv hiedelmeknek – és ez igaz, működik!

! Minél masszívabb – annál keményebb az anyag és rosszabb a mozgás? A PONTOON21 nem ért ezzel egyet!

 

awaruna2

 

awaruna3

A súly és a térfogat viszonylag nagyobb az AWARUNA-hoz képest – így a fejlesztők elértek egy nagyon kihangsúlyozott „rolling” mozgást pluszban az AWARUNA „EVO”-nál, míg kígyózóbb mozgást az AWARUNA „DUN” esetében.

Az „új AWARUNA” is tökéletesen használható és feltűzhető bármilyen pergető szerelékkel, köszönhetően a testében futó csatornának (akárcsak a réginél, ami az eredetiségüket is a mai napig fenntartja a másolatokkal szemben) és a háton található vágásnak, ami az offset horgos szerelék helyes használatához nélkülözhetetlen. Megtalálható még a test mindkét oldalán hosszanti mélyedések a kétágú horgok kényelmes szereléséhez - az orosz és ukrán pergetőkhöz igazítva az igényt.

awaruna4

 

! Minél nagyobb a gumihal besúlyozása – annál kevésbé vonzó a játéka? A PONTOON21 nem ért ezzel egyet!

Az AWARUNA DUN és az EVO kiváló eredményeket produkál még akkor is, amikor már úgy tűnik, hogy jócskán túlsúlyoztuk a jiget a gumihal méretéhez képest. A fejlesztők elérték ezt is - kiegyenlítve sok faktort és úgy rögzítve a súlypontot, hogy bármilyen besúlyozásnál se romoljon a fogóssága.

! Minél hosszabb a gumihal teste – annál rövidebb a dobás távolsága? A PONTOON21 nem ért ezzel egyet!

A testrészek aránya, a farok átmérői és annak szárának, méretének és szögeinek aránya, az anyag tulajdonságai – összeségében egy komoly mérnöki munka a nagyhírű PONTOON21 ProStaff-jainak bevonásával, és ez a fejlesztés egyetlen egésszé vált. Így lett elérve, hogy még a dobótávolság is páratlanul jó akár súlyozatlan szerelékkel, és a dobás is stabil és pontos.

AWARUNA „EVO” és AWARUNA „DUN” szinte egyforma? Elég, ha bedobod és meghúzod a vízben, hogy megkapd azt a választ, hogy <<NEM>>. Különböznek mind az úszási tulajdonságiban, mind a rezgés és veretés frekvenciájában, és másként is viselkednek a különböző áramlások hatására. Legfeljebb a bolti áruk egyforma, ami egy megfizethető ár az ilyen hatásosan fogós és tartós műcsalik számára.

awaruna5

awaruna6

Minden igényes pergető horgász tudja, aki használja a PONTOON21 termékeket, hogy a cég igen sokat tud a „használható és fogós” színekről, sok időt és energiát szán az elemzésükre és alkalmazására a csalikon. Igy a P21 termékei nem csak a horgászokat csábítja el és „fogja meg”, de a halakat is!

Plusz a PONTOON21 valami újjal is előrukkolt: az eredeti AWARUNA színek mellett ÚJ háromszínű kombinációkat is készített – használva az eredeti és hamisítatlan RINCOAL (Pontoon21 szabadalom) színező rendszert a leghatásosabb variációkban. Ezek az új színek is jól átgondolt munkafolyamat részei, mivel a vizuális kinézeten túl a gumihal anyagának a minőségére is kihatnak. Például a fényes és színes csillámok és flitterek, vagy a fekete bors és mákszemek rossz aránya vagy mennyiségének eltúlzása, akár az alapanyag silánysága az anyag sűrűségét is befolyásolja, a gumihalat könnyen szakadóvá, vagy ellenkező esetben túl prűddé teszi, ami játék minőségét elrontja.

Az új AWARUNA EVO és DUN garantáltan az eredeti AWARUNA „recept” szerint készül, miszerint:

GUMEXIM® – Pontoon 21 speciális gumikeverék

SFT® – Pontoon 21 eredeti illat és íz összetétel

RINCOAL® – Pontoon 21 egyedi színező rendszer

U.I.: Itt az új kihívás a hamisító cégek és márkák számára…

 

awaruna7