Egy Exkluzív Hely Pergető Horgászoknak!

Blog

International Predator Classic Challenge – Lake Masters 2023

Nevezéses, páros, csónakos, pergető horgászverseny.

International Predator Classic Challenge – BASS CUP – Bass Fishing 2023

Nevezéses, páros, csónakos, pergető horgászverseny.

Egy újabb funkcióval igyekszünk kedveskedni illetve jutalmazni vásárlóinkat, melyet stílusosan W.Plus+ pontrendszernek neveztünk el.

Minden új regisztrált vásárló 500 W.Plus+ pontot kap ajándékba.

Szeretnénk a korábbi hűséges regisztrált vevőinket is 500 W.Plus+ hűségponttal megjutalmazni J

A leírásból megtudhatjátok, hogy milyen módon gyűjthetitek és vásárolhatjátok le azokat.

Magyar Felirattal - kapcsold be a feliratot, ha automatikusan nem jelenik meg!
Új sorozatot indítunk WOBBLEREK.COM EXTRA néven a YouTube csatornánkon belül, ahol a leginformatívabb és leglátványosabb Ukrán és Orosz pergető témájú videókból készítünk magyar nyelvű változatot a számotokra. Garantáljuk a szakmai fordítást és a vizuális élményt!

Nagy Csalis Pergetés - Hogyan, Mivel és Mire ?... 1. rész Nagy Csali = Nagy Hal ??! Örök Dilemma ?! :-)) Ebben a videóban Varga Pali pergető versenyhorgász beszél nekünk a témáról. Pali bemutatja az eredményes "nagy csalis gumihalazás" pergető módszer alapvető kiegészítőit a Wobblerek.com kinálatából - fogásokkal is alátámasztva!

Április elseje nem csak a bolondozás napja, hanem a csukaszezon kezdete is!

*A nyári hőség vagy talán egy kis napszúrás okozta ezt a verseny szellemet Varga Paliéknál, amikor egy baráti pecának induló gumihalas pergetésből baráti versenybe csöppenhetünk, ha végignézzük az általuk megosztott kis filmet.

Ebben a videóban Varga Pali kitalál egy játékszabályt, miszerint "... Az a k...csög ma a csónakban, aki felteszi a Tiltott Gumihalat ! ... :) " - mivel az túl könnyű lenne szerinte. Süllők meg süllők, fergeteges pergetés, új generációs gumihalak, technika és titkok Varga Palival.

"Ezt a Csalit Be Kellene Tiltani..." - röviden ennyit fűzött hozzá Varga Pali, miután újra betekintést engedett legutóbbi horgászatán a barátaival.

Ebben a videóban Varga Palival pergetünk, és megtudhatjuk az Ő egyik legfogósabb gumihalát.

Ebben a rövid videóban újra betekinthetünk Varga Pali személyes horgászatába, és megossza velünk a filmben látható kedvenc gumihalait és wobblereit süllőre és csukára.

A téli szezon utolsó süllőzése ... Döntöttem :)))

U.I.: "Ha sz@r napom van, ezeket mindig megnézem :)))" - Varga Pali

Wobbleres Twitch Technika - Az Alapok és Alaphibák

A hirtelen néhány fokot visszahűlt vízben gyakorlatilag nem volt kapása a csukáknak aznap.

Szárazedzés rovatunkban ezúttal Varga Palival beszélgetünk a téli plasztikos pecáról, titkokról, praktikákról.

Száraz edzés c. rovatunk első részében Fecske András beszélget Dancsosi Miklós profi pergető versenyhorgászunkkal, a téma a téli plasztikos peca.

Nos, ez a kérdés egy évben, naponta legalább egyszer, legalább egy horgász szájából elhangzik hazánkban. Hogy hol tartózkodnak az idősebb, darabosabb tüskés hátú „sárkányok”? Jó kérdés. Vannak, akik tudják a titkot, mert vagy szerencséjüknek, de leginkább kitartásuknak köszönhetőn már rátaláltak e nemes halak tartózkodási helyére.

Csukát fogni sokféle képen lehet, de a szívemnek legkedvesebb a műcsalis pergetés.

A megfogására alkalmas műcsalik sora szinte végtelen, de a legszebb számomra a jerkelés..

A módszerhez szerencsére nem kell egy horgász boltot magunkkal vinni elég ha van nálunk egy: jerk típusú (zömében terelő lap nélküli) műcsali, fonott zsinór, feszes gyors gerinces, lehetőleg nem túl hosszú bot.

Magam fajta pergetők, akik kimondottan fekete sügére horgásznak alig várják a tavasz és nyár elejét, hogy újra kedvenc haluk nyomában eredhessenek, mivel hosszú időt kellet kivárniuk. Mert hát az ősz sem kimondottan egy sügéres évszak, bár gumival még el-el érhetünk sikert, de ez nagyon türelmes és kitartó munka.

A sorozat befejező részében néhány komplexebb szereléket mutatok be, amelyek lehet, hogy kevésbé ismertek a módszerrel most ismerkedő horgászok számára.

Az előző, bevezető részben részletesen tárgyaltunk az aprócikkekről és szükséges kellékekről, amelyek segítségével a jelen cikkben tárgyalt szerelékeket tudjuk létrehozni. Több mint tízféle felkínálási módot mutatok be illusztrációk segítségével a kezdő horgászok számára.

Az alábbi cikkemet kifejezetten a kezdő horgászok számára készítettem. A plasztik csalik ideális választás azok számára, akik még csak most ismerkednek, vagy kis jártassággal bírnak a pergető, műcsalis horgászat világában. Ezek a csalik nemcsak azért ideálisak mert sokkal pénztárca kímélőbbek, mint a wobblerek, hanem azért is, mert rendkívül sokféleképpen felkínálhatóak.

Így május elején járva sok gondolat kavarog az Ipolyt járó pergető horgász fejében. Pöttyös díszbe öltözött Domolykóink nászába nem szeretnénk közbeszúrni, de az éhes balinok és csukák közül szívesen elcsípnénk párat!

Jelen írásom tárgya a Deps cég pár crank bait típusának a részletesebb bemutatása lenne, pontosabban a Korrigan 3 típusa.

Az idei év kezdetére horgász szempontból nem igazán lehet panaszom. Még csak február eleje van, de már negyedszer horgászom. Az eddigi próbálkozások is sikeresek voltak, a két mormiskázás igen gyümölcsöző volt sok hallal és rengeteg új tapasztalattal gazdagodtam illetve gazdagodtunk. Igazán vártam már Palival a léki pecák sikere után, hogy egy kis jig horgászat is összejöjjön.

A balin (Aspius aspius) nem igazán tartozik azok közé a halfajok közé, amelyre elsősorban plasztikkal horgásznánk.

Kötelező hétvégi süllőzésre érkeztünk a Dinnyésháti kikötőbe Szkupi Roland barátunk társaságában.
Mikinél tréleren álló hajónkba gyors bepakolás, pár perc és vízen vagyunk.

Talán nehéz ebben a témában újat de legalábbis valamit mondót írni , azért azt hiszem mindig vannak egyedi tapasztalatok. Amiről néhány gondolatot megosztanék veletek, az teljesen saját teóriáink egyike...

A horgászcikk ipar rohamléptekben fejlődik, és nem győzzük kapkodni a fejünket a sok újdonság láttán, hallatán. Mindig újabb és újabb neveket kell megtanulni és megismerni. Nem is beszélve a sok termék fantázianevéről. Ebben a káoszban szeretnénk egy kicsit segíteni vagy éppen egy újabb megtanulni való nevet, neveket bemutatni.

1. Mi az a mormiskázás?

Ha meghalljuk azt a szót, hogy mormiskázás, akkor egy befagyott tavon a lék mellett térdelő sok száz horgász képe jelenik meg szemünk előtt. A mormiskázás egy speciális lékhorgász módszer, amelyet elsősorban a volt Szovjetunió utódállamai és az észak-európai országok lakói művelnek.

A wobblerek nagy családjának egy igen érdekes és hazánkban talán kissé elhanyagolt tagja ez a karcsú testű, egyrészes kis halutánzat, szaknyelvre fordítva minnow.

December közepe felé jár az idő, már napok óta igazán téli időjárás van, kevés erőtlen napsütés - egész napos köd, a Tisza vízállása is kedvező, így minden adott egy jó gumihalazáshoz!

A gyakorlatban már többször meggyőződtünk arról, hogy a Pontoon 21 kereskedői márka nagyon komolyan és céltudatosan áll hozzá a gyártáshoz a saját termékei terén , és nem enged meg magának egyforma, egyhangú modelleket.

Szokásos éves süllőmentő horgászatra készültünk , egy közeli sekélyvízű csatornára. A víz adottságait figyelembe véve "speciálisak", értem ezalatt nem csak a sekély vizet, hanem sajnos az itt még mindig ipar szerű ORVHALÁSZATOT, így valószínűleg kis méretű halakra számíthatunk .

Először a Kherson-i pergető világbajnokságon került kezembe a verseny fő szponzora, a Pontoon21 által ajándékba adott promóciós terméke.

A második részben megismerkedünk a fontosabb horgászcsomókkal, amelyre szükségünk lehet a mormiskázás során, a szerelék összeállításával, etetéssel és a horgászat technikájával. (A Mormiskázás 1. része itt olvasható)

Miközben a Dunán igen keserves, haltalan időszakot éltünk át az elmúlt télen, a Tiszára mindig örömmel tértünk vissza, hiszen majd minden alkalommal a kegyeibe fogadott a szőke folyó és bőségesen elhalmozott minket koppintós kapásokkal. Hihetetlen, hogy két legnagyobb folyónk között mekkora a differencia halbőséget illetőleg.

⭐️IPCC⭐️ "The BIG GAME" - csukafogó pergetőverseny! A nyeremény egy Hírös Yacht 5.0 Fish pergető hajó!

A meghirdetett promócióban szerezhető kuponok 2023. február 8-12 között érhetőek el.

A kuponok felhasználhatók: 2023. március 1. – május 1. között

2023. február 8-12. között a Wobblerek.com webáruházban leadott rendelésekhez az alábbi táblázatban foglaltak szerint, az összeghatárok mértékéhez igazított különböző értékű online ajándék kuponok járnak.